De richtingaanwijzer

Door Rhapsody op donderdag 4 oktober 2012 10:55 - Reacties (58)
Categorie: Overig, Views: 10.200

Sinds jaar en dag zijn onze auto's voorzien van een setje richtingaanwijzers. U weet wel; die oranje lampjes aan de voor- zij- en achterkant van de bolide.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Fahrtrichtungsanzeiger_(VW_Golf_Variant).jpg/220px-Fahrtrichtungsanzeiger_(VW_Golf_Variant).jpg

Helaas lijkt het wel alsof steeds meer mensen niet meer op de hoogte zijn van de aanwezigheid hiervan. Behalve op een rotonde, waarbij men massaal linksaf probeert te gaan... ;-) *

In het begin dacht ik dat dit lampje was verdwenen bij de wat duurdere modellen daar het meestal de luxere auto's waren die zonder richting aan te geven klakkeloos naar links of rechts uitweken. Maar de laatste tijd lijkt het wel alsof steeds meer mensen de schakelaar niet meer weten te vinden...

http://www.autorijschoolmaalderink.nl/images/voertuigcontrole/richtingaanwijzer.jpg

Mensen, gebruik die knop nou! Het kost geen extra tijd en het zorgt enkel voor meer duidelijkheid op de weg. Vooral bij de vele rotondes van tegenwoordig. Ik ben toch niet de enige die vaak bij een rotonde staat te wachten omdat auto's geen richting aangeven?


* Bij mijn weten is een rotonde niets anders dan een doorgaande weg met enkel afslagen naar rechts. Bij rotondes staan ook niet voor niets enkel borden met de tekst: "Richting aangeven bij verlaten rotonde".
Maar goed, hier maak ik me dan wat minder druk om omdat de richtingaanwijzer tenminste gebruikt wordt en het ook duidelijk is wat de chauffeur wil.

Outlook 2010: None of your e-mail accounts could send to this recipient

Door Rhapsody op zondag 26 september 2010 13:24 - Reacties (6)
Categorie: Overig, Views: 6.891

Van toepassing op:
Microsoft Office Outlook 2010


Probleemomschrijving:
Het versturen van e-mails werkt niet altijd. Met regelmaat krijg ik direct na het versturen een e-mail terug van 'System Administrator'. Daar in staat onderstaande melding:
code:
1
None of your e-mail accounts could send to this recipient.
Dit probleem doet zich echter niet altijd voor. Wel blijft het probleem zich voordoen bij dezelfde e-mail adressen.


De oorzaak
Vermoedelijk ligt het aan HTC Sync. Dit is een synchronisatie tool van HTC waarmee je je Android telefoon kunt synchroniseren met Outlook.
Het synchroniseren werkt dan ook prima, helaas blijkt dit nog een vervelende bijwerking te hebben.
Volgens deze site veranderd HTC Sync het 'E-mail address - Display As' veld waardoor het versturen van e-mails aan die contactpersoon mislukt.
Everything seems to synchronize well but somehow the "email address - Display As" fields gets updated in outlook, which then doesnt allow me to send emails to those email addresses unless I manually go and update the display as field inside my outlook contacts.
Workaround
Een echte oplossing heb ik helaas nog niet gevonden. Het leegmaken van het 'E-mail address - Display As' veld is echter voldoende.
Op de boven genoemde website staan op het moment van schrijven ook nog geen oplossingen. Wat wel mogelijk is, en wat ook genoemd wordt op Androidforums.com is het maken en uitvoeren van een macro.


Oplossing:
Een echte oplossing is er helaas nog niet. Of anders gezegd; heb ik nog niet gevonden. Maar gezien de populariteit van Android hier op Tweakers leek het me toch het posten waard.

Outlook agenda delen zonder Exchange

Door Rhapsody op maandag 25 januari 2010 21:16 - Reacties (11)
Categorie: Overig, Views: 27.954

Net als op het werk gebruik ik ook thuis Microsoft Outlook voor de mail, contacts en de agenda.
Op het werk is dit allemaal netjes geregeld via Microsoft Exchange Server. Op die manier hebben we een centrale agenda en heeft iedere werknemer zijn of haar eigen agenda. Het mooi van Outlook is dat je die agenda's ook kunt delen. Via Exchange is dit heel eenvoudig te regelen.

Nu wil ik dit thuis ook. Op de computer heb ik twee Windows accounts. Beide accounts zijn compleet ingericht wat betreft Outlook. Maar het delen van de agenda's bleek niet mogelijk. Overal op internet wordt Exchange erbij gehaald. Nou ja bijna overal dan. Op Microsoft Office Online stond dat het ook mogelijk was m.b.t. WebDAV of Office Online.
Je kunt je agenda dan publiceren naar een WebDAV server of naar Office Online.

Omdat ik mijn agenda niet online wilde publiceren leek het gebruik van WebDAV dus de juiste optie. Dit is een protocol wat het HTTP protocol uitbreidt. Het is dan ook beschikbaar als extensie voor IIS.

WebDAV kan onder Windows 7 (en ook andere versies van Windows) geinstalleerd worden als extensie van IIS. In onderstaand stappenplan ben ik echter uitgegaan van Windows 7.

1. IIS installeren
IIS kun je installeren via het Control Panel -> Programs and Features -> Turn Windows Features On or Off. Zie onderstaand screenshot.

Windows 7 - Windows Features

Zorg ervoor dat je tenminste de volgende onderdelen hebt geselecteerd;
- Internet Information Services
- IIS Management Console
- WebDAV Publishing
- Windows Authentication


2. Start IIS Manager
De IIS Manager kun je vinden via Control Panel -> Administrative Tools -> Internet Information Services (IIS) Manager.
Start deze op en ga naar Authentication. Daar moet Windows Authentication ingeschakeld zijn.

Windows 7 - IIS

3. WebDAV inschakelen
Vervolgens moet WebDAV ingeschakeld worden. Ga hiervoor naar het hoofdscherm van de IIS Manager en klik op WebDAV Authoring Rules en klik op enable aan de rechterkant van het scherm.

4. Authoring Rule toevoegen
Nu WebDAV ingeschakeld is moet er een Authoring Rule toegevoegd worden.
Klik op Add Authoring Rule aan de rechterkant. Onderstaand scherm zal nu verschijnen;

Windows 7 - IIS Authoring Rules

Bij mij was het van belang dat naar Read access ook Write access aangevinkt werd.

5. Virtual Directory aanmaken
Nu IIS voorzien is van WebDAV moet er nog een virtuele directory aangemaakt worden. Dit kun je doen in het hoofdscherm van de IIS Manager.
Rechtermuisklik op Default Websites in de treeview aan de linkerkant en kies voor Add Virtual Directory.

6. Agenda publiceren
Ga nu naar Outlook en navigeer naar de agenda weergave.
Rechtermuisknop op de agenda die je wilt publiceren en kies voor Publish to Internet -> Publish to WebDAV Server.

Vul in het venster de url in van de aangemaakt virtual directory in stap 5.

Windows 7 - Outlook Publish Calendar

7. Done
En we zijn klaar.
Nu kun je nog personen uitnodigen om je agenda te integreren in hun Outlook. Dit gaat via een e-mail. De ontvanger kan dan via een speciale knop in de Ribbon aangeven dat de agenda toegevoegd moet worden aan Outlook.

De oplichters van OfficeExpert...

Door Rhapsody op donderdag 12 november 2009 18:13 - Reacties (15)
Categorie: Overig, Views: 7.433

Enkele weken geleden werden we bij mij op het werk onaangenaam verrast door een factuur van de firma OfficeExpert.

Op deze factuur stond vermeldt dat er nog een bedrag van € 295,12 betaald moest worden voor 'Office 9 pro'.
Nepfactuur van OfficeExpert

Omdat het bedrijf waar ik werk een MSDN abonnement heeft en we zeker waren dat we niets hadden besteld bij deze firma, besloot mijn baas maar eens telefonisch contact op te nemen.
Na een zeer kort maar krachtig telefoongesprek werd het duidelijk dat het hier om een advertentie ging. De kleine lettertjes onderaan in het donkergrijze vlak bevestigden dit vervolgens ook.

OfficeExpert gebruikt dus deze nepfacturen om te adverteren. Juridisch zal het allemaal wel mogen en het staat, in kleine lettertjes, dan wel op de 'factuur' dat het een advertentie is; het geheel doet in eerste instantie toch duidelijk anders vermoeden.
De tekst 'Gaarne betaling binnen 14 dagen' draagt hier aan bij.

Persoonlijk vind ik dit dus pure oplichting. Wie weet hoeveel bedrijven hier intrappen?
Wat vinden jullie? Natuurlijk staat het op de advertentie dat het een advertentie is, maar het is gewoon misleidend.

Death Rally

Door Rhapsody op woensdag 21 oktober 2009 19:35 - Reacties (37)
Categorie: Overig, Views: 7.551

Wie kent het nog? Het spel waarbij je alles uit de kast mocht halen om de races te winnen!
Ik herinner me het nog goed dat ik helemaal verslaafd was aan dit spel.Vandaag werd ik op de hoogte gebracht door een vriend van mij. De ontwikkelaar (Remedy Entertainment) heeft, 13 jaar na de release, Death Rally gratis beschikbaar gesteld. Omdat de originele versie natuurlijk niet meer zou werken op Vista/7 is deze er een port gemaakt.

Download Death Rally!

Een korte post, maar wat wil je? Ik ga gamen!