Alles m.b.t. voetbal

Voetbal is voor watjes!

Door Rhapsody op vrijdag 2 juli 2010 10:14 - Reacties (32)
Categorie: Voetbal, Views: 6.581

Ja, je leest het goed. Zoals je aan de header van dit weblog kunt zien: ' I Love Football ', maar de laatste tijd valt het me steeds meer op: voetbal is voor watjes.

Het WK begon enkele weken direct al met een voortreffelijk stukje theater van Duitsland; Mesut Özil van Die Mannschaft liet zich op voortreffelijke wijze ter aarde storten. Helaas voor hem trapte de scheidsrechter er niet in. Maar de trend voor dit WK was gezet. De Schwalbe; niet voor niets een uit het Duits komende term.

Suarez liet zien dat hij het nog altijd niet is verleerd. Bij Ajax kwam het eigenlijk niet meer voor de laatste tijd; maar tussen zijn landgenoten kwamen de streken weer terug. Het kostte hem een paar pogingen maar een beloning volgde alsnog; penalty.

De Ivoriaan Keita wist ook de slagen voor zijn 'schwalbe-examen' dankzij het faken van een aanslag van Kaka wist hij diezelfde Kaka zijn tweede gele kaart aan te smeren.

Tijdens dit WK gebeurt het massaal; bij het minste of geringste zien we de ene stervende zwaan na de andere; om niets. Een klein schouderklopje en de speler stort direct neer met de symptonen van een gebroken schouder...
Voetballers dragen scheenbeschermers, maar die zijn blijkbaar ook van belabberde kwaliteit. Bij elk duel grijpt het slachtoffer direct naar zijn schenen en schreeuwt hij het uit (zo lijkt het, want horen is niet mogelijk dankzij de vuvuzela's) van de pijn. Om vervolgens 30 seconden later vrolijk weer door te spelen....


Voetbal is dus voor watjes! Helaas zit ik zelf ook op voetbal maar gelukkig hebben we er in ons team/onze competitie geen last van. Typisch eigenlijk.
Maar ja, vanmiddag zorg ook ik ervoor dat ik klaar zit voor de buis, om 16:00 om vervolgens 90 minuten lang 22 mietjes te zien huppelen achter een (zwabber)bal.

Voor de liefhebber nog een mooie Tsjechische reclame: http://www.dumpert.nl/med...hische_rugby_reclame.html

Fijne wedstrijd iedereen!

Oranje en de pers

Door Rhapsody op donderdag 17 juni 2010 20:09 - Reacties (12)
Categorie: Voetbal, Views: 6.705

Het WK is weer begonnen (duh) en zoals altijd duikt de media er weer boven op. Wie hoort er in de selectie, wie niet, hoe is het met Arjen Robben, waarom speelt Elia PlayStation en waarom trainen ze nooit....?

Misschien komt het door mijn leeftijd, maar de laatste WK's en EK's ben ik mij steeds meer gaan storen aan de berichtgeving omtrend ons nationale elftal.
Het is menigeen bekend dat de historie van het Nederlands elftal op WK's en EK's niet bepaald rooskleurig is. Op voetbalgebied hebben 'we' mooie dingen laten zien, maar elke editie was er wel iets aan de hand waardoor er scheurtjes ontstonden in de selectie.

Voor het WK begon de discussie al over van der Sar. Edwin wilde afscheid nemen, maar de helft van het volk leek dit niet te accepteren. Maandenlang werd er over door gemekkert. Toen Ruud van Nistelrooy. Hij was eindelijk weer op de weg terug. Maar volgens de staf van Oranje mistte hij nog teveel wedstrijdritme om van waarde te kunnen zijn voor Oranje.

Nu, tijdens het WK gaat het nog redelijk goed, maar de vraag is hoelang dat nog duurt. Het lijkt wel dat er nu door het gebrek aan (slecht) nieuws van Oranje er nu actief gezocht wordt naar negatieve berichten.
Zo was er het incident Elia wat gigantisch opgeblazen werd. Ok zijn opmerking was niet zo handig, maar om dat nu zo breed uit te meten...
Verder gaf van Persie zijn mening over zijn favoriete positie en zijn visie over de opstelling. In plaats van dat dat ter kennisgeving werd aangenomen werd direct Kuijt opgezocht om hem te confronteren met de uitspraken van van Persie.
Gevolg; iedereen bemoeit zich er weer mee en zelfs de analici nemen geen blad voor de mond.
Ook wordt er veel geklaagd over Sneijder en dan vooral in combinatie met zijn vriendin. Die zou teveel aandacht opeisen.Leuk detail is dat er door bepaalde analitici juist aandacht werd geschonken aan haar in plaats van aan Oranje en de wedstrijden.

Na de wedstrijd tegen Denemarken, waar Kuijt toch op de juiste plek stond om de bal in te tikken, laaide de hele discussie weer op. Kuijt en ook van der Vaart zouden te slecht zijn. Inmiddels was Elia overigens weer in genade aangenomen door de media.

Rafael van der Vaart moet het dus ook ontgelden. Nu Robben op de weg terug is, Elia voortreffelijk heeft ingevallen focussen de media zich op van der Vaart. Ik hoop voor hem dat hij tegen Japan een topwedstrijd speelt; helaas houdt dat waarschijnlijk in dat een andere speler daar het slachtoffer van zal zijn.


Wat ik met deze blogpost wil bereiken is dat men eens wat positiever gaat praten over Oranje. 'We' hebben een zeer goed team. Een goede basiself en een aantal gelijke spelers op de bank. Nederland kan ver komen, maar dan moet iedereen wel hetzelfde doel hebben.

Met een betere stemming is, mijns inziens, veel meer te bereiken. De afgelopen decennia was er elke keer wel iets aan de hand wat mede zorgde voor uitschakeling.

WK liedjes

Door Rhapsody op zondag 6 juni 2010 13:56 - Reacties (11)
Categorie: Voetbal, Views: 6.099

Gisteravond zat ik lekker te kijken naar 'Ik hou van Holland - ik hou van Oranje', de WK-special dus.
Voor wie het programma nooit kijkt, het is een spelshow met twee teams die verschillende vragen moeten beantwoorden voor punten. Zo moeten er woorden gespeld worden, lijstjes worden opgesomd en moeten er liedjes geraden worden.
Dit alles is Nederlands. Dus Nederlandse woorden en Nederlandse liedjes.

Echter werd ik gisteren onaangenaam verrast. Mijn vriendin, duitse, wist mij te vertellen dat zo goed als alle nummers die ze gisteren lieten horen niet origineel waren. Van sommige nummers wist ik dit al wel, maar niet van allemaal.

Andre Hazes met Wij Houden van Oranje is gewoon van de Schotse dichter Robert Burns.

Wolter Kroes met We zijn er weer bij (in diverse vormen) komt oorspronkelijk van een of andere Keulse carnavalsgroep.

Zelfs Hup Holland Hup lijkt nog gejat te zijn....

Ergens best wel triest, zeker als een buitenlandse je hiervan op de hoogte stelt...

Overigens geldt het niet enkel voor WK-liedjes, maar ook voor gewone muziek; het halve oevre van Borsato komt uit Italie etc etc etc....