[TvdW] - Steps Recorder

Door Rhapsody op vrijdag 12 oktober 2012 07:40 - Reacties (6)
Categorie: Tool van de week, Views: 5.878

In een poging om weer wat leven te blazen in mijn Tweakblog, ga ik proberen om iedere week een tooltje te beschrijven/bespreken. Dit kan van alles zijn, van losse programmaatjes tot applicaties die stiekem in Windows zitten. Voor elk tooltje wat ik zal beschrijven zijn er vanzelfsprekend alternatieven te vinden. Ik wil dan ook absoluut niet beweren dat 'mijn' tooltjes het beste zijn! Heb je betere alternatieven, gooi het in de comments neer. [TvdW] staat dus voor Tool van de Week.

Steps Recorder Icon

Steps Recorder


Na drie jaar Windows 7 te hebben gebruikt stuitte ik een tijdje geleden op een programma genaamd (Problem) Steps Recorder. In al die tijd dat ik Windows 7 heb gebruikt, ben ik het programma vast wel eens tegen gekomen maar ik heb er nooit wat mee gedaan. Dat leek me voldoende om er een blogpost aan te wijden. Dit programma wordt dus gewoon meegeinstalleerd met Windows. Het staat ergens verstopt in het start menu, maar je kunt ook gewoon bij het start menu psr in typen. In Windows 8 kan dit vanzelfsprekend ook.

Steps Recorder Screenshot

Met dit programma kun je dus een soort van 'opname' maken van je acties die je uitvoert op de computer.

Zodra je op de 'record'-knop hebt gedrukt worden je acties opgenomen. Het programma logt vervolgens elke actie die je doet en maakt er een screenshot/snapshot van. Zodra je de opname stopt krijg je de vraag waar je het bestand (*.zip) wilt opslaan.
Als je dit bestand uitpakt zul je zien dat er een *.mht bestand in staat. Dit is eigenlijk gewoon een complete webpagina, in Microsoft formaat.
Tijdens het maken van de opname kun je ook commentaar toevoegen. Of het behulpzaam is valt nog te bezien, ik heb het nog niet zo vaak gebruikt. Maar ik ben wel voornemens om er gebruik van te maken.


Toen ik deze blogpost aan het schrijven was ontdekte ik dat Scott Hanselman er ook net een blogpost over had gemaakt. Zoals je ziet heeft dit mij er echter niet van weerhouden mijn tekst te plaatsen.

Volgende: [TvdW] - WindowPad 10-'12 [TvdW] - WindowPad
Volgende: De richtingaanwijzer 10-'12 De richtingaanwijzer

Reacties


Door Tweakers user Jogai, vrijdag 12 oktober 2012 08:29

Toen ik deze blogpost aan het schrijven was ontdekte ik dat Scott Hanselman er ook net een blogpost over had gemaakt. Zoals je ziet heeft dit mij er echter niet van weerhouden mijn tekst te plaatsen.
Ik verdacht je er tijdens het lezen van dat je inspiratie daar vandaan kwam :P

Door Tweakers user Rhapsody, vrijdag 12 oktober 2012 08:30

Jogai schreef op vrijdag 12 oktober 2012 @ 08:29:
[...]


Ik verdacht je er tijdens het lezen van dat je inspiratie daar vandaan kwam :P
Ik kwam er echt letterlijk pas op het eind achter. Eerste reactie: 8)7

Door Tweakers user TheOneAndOnly, vrijdag 12 oktober 2012 09:50

Leuke tip, mogelijk wel eens handig. :)

Door Tweakers user damaster, vrijdag 12 oktober 2012 10:40

awesome :o

Kende de hele tool niet, wel super handig!
THNX :D

Door Tweakers user Jogai, maandag 22 oktober 2012 12:51

Als je nog eens inspiratie zoekt voor je blogserie zou ik hier eens kijken: http://www.hanselman.com/tools

Door Tweakers user Rhapsody, maandag 22 oktober 2012 13:36

Jogai schreef op maandag 22 oktober 2012 @ 12:51:
Als je nog eens inspiratie zoekt voor je blogserie zou ik hier eens kijken: http://www.hanselman.com/tools
Die kende ik al, toch bedankt.

Daar heb ik overigens wel de volgende tool vandaan.

Reageren is niet meer mogelijk