Mojo: destroying a festival near you!

Door Rhapsody op donderdag 4 maart 2010 08:20 - Reacties (18)
Categorie: Muziek, Views: 6.237

Ook dit jaar had ik mij weer verheugd op Waldrock. Niet zozeer vanwege de line-up, maar gewoon vanwege het festival zelf. Lekker met een stel vrienden naar een wat kleiner festival.

Helaas, enkele weken geleden bracht de organisatie van Waldrock naar buiten dat het festival dit jaar definitief niet door gaat.
Volgens de verklaring zouden "De oplopende kosten van artiesten, faciliteiten, veiligheidsmaatregelen, het wegvallen van garantstellingen en een aantal edities met minder toeschouwers" hebben geleid tot deze keuze.

Intussen lijkt het verhaal iets anders te liggen. Mojo Concerts, bij een ieder wel bekend, is verantwoordelijk voor een groot aantal jaarlijkse evenementen zoals Pinkpop en Lowlands. Ook zijn zij verantwoordelijk voor een groot aantal concerten.

In Nederland heeft Mojo zo goed als alle touwtjes in handen. Her er der zijn er nog wel wat zalen en bands die los staan van Mojo, maar als je in Nederland een concert wilt bijwonen van een ietwat grotere artiest loopt dit via Mojo.

Waldrock had voor 2010 de line-up al enigzins op orde. Als headliner waren ze bezig met Ozzy Osbourne. Ozzy en zijn band zijn een van de weinige die niet bij Mojo zitten. Wat dat betreft dus geen probleem. Maar toen bij Mojo bekend werd dat Waldrock Ozzy wilde contracteren besloot Mojo alle 'haar' bands te schrappen bij Waldrock.

Hoewel dat waarschijnlijk niet de enige oorzaak is dat Waldrock dit jaar niet doorgaat is het natuurlijk belachelijk dat dit uberhaupt mogelijk is. Mojo is zo machtig dat ze alles kunnen eisen. Elk fatsoenlijk festival in Nederland wordt kapot gemaakt door deze organisatie; Naast de line-up staat Mojo ook garant voor belachelijk hoge prijzen, voor zowel de toegang als de consumpties.
En niemand die er wat aan kan doen....


Dus ook dit jaar ga ik weer naar het buitenland;
Eerst in België naar Graspop en begin augustus naar Wacken Open Air (Duitsland).
Een festival in Nederland wat wellicht nog niet verkracht is door Mojo is Dokkum Open Air.

Volgende: WK liedjes 06-'10 WK liedjes
Volgende: Outlook agenda delen zonder Exchange 01-'10 Outlook agenda delen zonder Exchange

Reacties


Door Tweakers user Poenzkie, donderdag 4 maart 2010 08:37

Mojo heeft inderdaad veel te veel macht. Ik heb mezelf er ook zo vaak aan geirriteerd. Zeker aangezien mojo alle kaart verkoop via het internet gaat pushen. En de belachelijke hoge ticketprijzen af en toe.
Bovendien hebben ze die macht niet alleen in nederland. Livenation heeft zo'n beetje een monopoly over de hele wereld(mojo is onderdeel van livenation)
Maar goed we moeten er maar mee leven.

Ook present op graspop trouwens^^

Door Tweakers user Redinox, donderdag 4 maart 2010 08:53

Mojo heeft hier helaas ook een vinger in de pap, maar vorig jaar waren de prijzen nog in ieder geval prima te doen (ook voor consumpties) en heeft een (mijn inziens) heel aardge line-up: http://www.fortarock.nl Beviel vorig jaar in ieder geval uitstekend!

Door Tweakers user Chiron, donderdag 4 maart 2010 09:25

De enige manier om er wat aan te doen is simpelweg niet naar die events gaan, maar dat gaat je nooit lukken.

Zelf heb ik het inmiddels al aardig gehad met de Nederlandse (vermojode) festivals. Dit jaar wordt het weer Dour :)

Door Tweakers user Warmaster88, donderdag 4 maart 2010 09:48

Tjah mojo is gewoon kut :/

Gelukkig zijn er nog andere festivals, dit jaar weer lekker naar Graspop, Wacken, Summer-Breeze, Bleekpop ;) , misschien Metalcamp :? .
Moet het nog maar even kijken, de rest staat iig vast op Metalcamp na.

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 maart 2010 09:51]Door Tweakers user opblaashaas, donderdag 4 maart 2010 11:02

GRASPOP~! vorig jaar erg veel plezier gehad :D
Stuk beter dan die nederlandse crap festivals

Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 4 maart 2010 12:39

@opblaashaas, Graspop is ook een stuk minder geworden sinds een jaar of 3/4 geleden.
Naast dat de prijzen de pan uit zijn gestegen (zowel eten/drinken als het festival zelf) zijn er ook veel maatregelen gemaakt die het allemaal net iets minder leuk maken, zoals het hek voor de mainstage, 4 jaar geleden kon je zelfs ongestraft je tent in de fik steken na afloop, nu krijg je gelijk de brandweer op je dak. 8)7

Maar het is nog leuk zat om er naar toe te gaan:P

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 maart 2010 12:39]


Door Tweakers user Rhapsody, donderdag 4 maart 2010 13:38

Dit jaar komt Steel Panther op Graspop, die wil ik erg graag zien!

Door Tweakers user altaria1993, donderdag 4 maart 2010 13:52

Hm, de zus van een vriend van me werkt bij mojo, dus die kan soms nog wel goedkope kaatjes voor me regelen. Jammergenoeg is het anders allemaal belachelijk duur.. Mazzel dat je naar Wacken kan!

Door Tweakers user Dymse, donderdag 4 maart 2010 14:02

In verband met die tentjes in brand steken :

Er waren een x aantal brandblussers ( vrij veel allesinds,30/50 tal) om brandjes te doven opzijt gezet speciaal hiervoor. Maar een brandblusser hervullen kost wel wat geld ! Wie gaat dat betalen? de brandweer ? tuurlijk niet ! De organisatie ? no way ! elke euro die zij kunnen sparen sparen zij uit ! Iemand moet er voor opdraaien uiteindelijk

En het lijkt mij vrij normaal dat er wordt ingegrepen bij brandjes. de organisatie van graspop was er ook strenger op dit jaar. Mensen die betrapt werden door bewakingsagenten werden meegenomen naar het security secretariaat waar hun volledige naam,rijksregistersnummers en dergelijke werden genoteerd.Dit was op vraag van de organisatie. Er was sprake die lijst door te geven aan de politie om een pv op te stellen maar ik weet niet ofdat dit gebeurd is .

Ook werden de mensen die de tentjes in brand staken 2 uur "vast gehouden" als" straf",spijtig genoeg voor hun was het toen belachelijk warm :)

edit: wrs was het gewoon bangmakerij in de hoop dat het de komende jaren minder en minder gaat voorkomen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 maart 2010 14:06]


Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 4 maart 2010 14:13

@No_Name_Needed

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat alles in de fik wordt gestoken, maar ik heb wel mensen die gezien die op zondagavond van het terrein afgezet werden hierdoor.

(Geen bekende van mij gelukkig ;))

Door Tweakers user Rhapsody, donderdag 4 maart 2010 14:21

Tentjes in de brand steken is ook nergens voor nodig denk ik.
Het zal vast invloed hebben op de prijzen, maar dat kan niet het enige zijn.

Op Wacken doen ze het wel goed, daar krijg je een vuilniszak (p.p.) en die kun je vol terugbrengen en daar krijg je dan € 5,00 voor terug. (dacht ik) Je betaald dan wel € 20,00 voor die Full Metal Bag, waar die vuilniszak en nog wat merchandising in zit, maar ik vind het wel een goede opzet.

Door Tweakers user Dymse, donderdag 4 maart 2010 14:24

Jah dat herriner ik mij nog dat ze de laatste avond al begonnen maar dat was super gevaarlijk. Ik was toen aan het melden in welke sectoren ik vuurtjes en rook zag lol.

Er waren paar mensen wiens tent in brand was gevlogen omdat het vuur was overgeslagen op hun tentje. Er was ook iemand wiens tent express in brand was gestoken die avond.

Ok, als je te lui zijt om je tent mee te pakken laat hem dan toch staan lol in plaats van rituele verbrandingen uit te voeren :)

Door Tweakers user Thapous, donderdag 4 maart 2010 14:30

Beetje jammer maar doe mij maar Sziget! Leuk festival in Hongarije, en goedkoop

Door Tweakers user Poenzkie, donderdag 4 maart 2010 15:09

@No_Name_Needed:

Inderdaad nergens voor nodig. Ik weet nog dat iemand op Pinkpop een hele grote helium ballon had gehaald in landgraaf en aan zen tent had gebonden vloog zo weg. Das dan wel weer humor

Door Tweakers user HaterFrame, donderdag 4 maart 2010 18:20

Humor, ja dat zeker.
Minder grappig als dat ding voor je auto naar beneden komt :/

Maar ik wil de azijnzeikerd niet zijn hoor, ik had ongetwijfeld ook dubbel gelegen als ik een tent aan een ballon voorbij zag komen :D

Door Tweakers user Rhapsody, donderdag 4 maart 2010 18:27

op zo'n moment is het ook wel lollig denk ik.

Pas later denk je van 'hmm dat was niet zo handig'

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 maart 2010 18:27]


Door Tweakers user Seroo, donderdag 4 maart 2010 22:18

Wou er dit jaar net heen na het examen :(.

Reageren is niet meer mogelijk