Sonisphere

Door Rhapsody op zondag 21 juni 2009 18:25 - Reacties (10)
Categorie: Muziek, Views: 3.955

Toen ik 10/12 jaar geleden Metallica steeds meer begon te waarderen had ik niet verwacht dat ik ze ooit nog eens zou kunnen zien. Het liep binnen de band namelijk alles behalve goed destijds.
In 2003 veranderde dit enigzins, na het uitkomen van St. Anger kwam de band weer eens naar Nederland. Ik zou Metallica dus voor het eerst gaan zien!!!! Ik was zo gelukkig als een kind! :-)

Inmiddels, met gisteren meegeteld, heb ik Metallica drie keer mogen zien.
Gisteren stonden ze als hoofdact op het eerste Sonisphere festival. Dit festival 'tourt' door europa en zal dit jaar ook nog in Spanje, Duitsland Zweden, Finland en Engeland te zien zijn.
In het Goffertpark (Nijmegen) zouden The Sword, Mastodon, Pendulum, Kamelot, Lamb of God, Down, Korn, Slipknot en dus Metallica achter elkaar hun muziek ten gehore brengen.

Een paar dagen voor de start was het echter al duidelijk dat The Sword, wegens oververmoeidheid, verstek moest laten gaan. Er werd geen vervangende band gevonden (of gezocht) en dus zou Mastodon het festival openen.
Helaas... om 11:15, het moment dat Mastodon zou moeten beginnen kwam er een dame van de organisatie het podium op.
"Wegens logistieke problemen lukt het Mastodon niet om op tijd in Haarlem... eh Nijmegen te staan".
Vermoedelijk stond Mastodon dus in Haarlem :P Nou ja, mooi balen. Pendulum zou het festival nu openen.

Om 12:00 was het dan zover. Pendulum was fit, aanwezig en begon iets over 12.
Ik kende de muziek nog niet. Het bleek een soort mix te zijn tussen Rock en Dance. Het had wel wat weg van The Prodigy en daar speelden ze dan ook een nummer van.
Het was wel aardig, maar niet echt mijn muziek. Maar, we waren begonnen!

De volgende band was Kamelot. Een band die ik redelijk goed ken en wiens muziek ik ook erg goed vind. Iets voor aanvang schoven we naar het voorste gedeelte. Op dat moment was dat nog vrij toegankelijk. Kamelot speelde lekker. Simone Simons (Epica) deed ook nog even leuk mee. Het leek op een gegeven moment wel een beetje een kleffe bedoening tussen de zanger van Kamelot en Simone. Zij had daar ook niet zo heel veel zin in geloof ik. Overigens is zij de partner van de toetsenist, maar op het podium had de zanger ook wel interesse, zo leek het. Maar wel een goed optreden.
Daarna was het tijd voor "Pure American Metal" Lamb of God. Hier stonden we weer wat op afstand te luisteren. Helaas was het soms wat moeilijk te horen door de wind, maar de muziek was er niet minder om. Met een aantal nummers van hun laatste cd 'Wrath' vloog de tijd voorbij.
Vervolgens Korn. Hier had ik al lange tijd niet meer zoveel van gehoord. Ik ken ook niet veel nummers van ze op een paar commerciele hits na dan. Maar ze speelden wel lekker.
De een-na-laatste band van de dag was Slipknot. Hoewel ik niet zoveel heb met hun muziek heb ik ze al een aantal maal gezien. Zo stonden ze al eens eerder in het voorprogramma van Metallica. De show is altijd wel leuk en de muziek niet vervelend.

Tussen de optredens door werden we vermaakt met wat Guitar Hero contests op het podium. Daar kon men Metallica-klassiekers spelen. Duidelijk was dat sommige nog wel een beetje moeite hadden om de spanning de baas te blijven. Aan de andere kant van het terrein lieten diverse adrenaline-junkies wat stunts zien op een crossmotor. Dat zag er, van afstand, wel leuk uit. Ik ben echter niet dichterbij gaan kijken.

En de afsluiter, waar ik en ik denk iedereen wel op had zitten wachten; Metallica.
Nadat het podium was verbouwd werd het bekende "Ecstasy Of Gold" ingezet gevolgd door Blackened.
Na vijf klassiekers, waarvan drie van de Justice plaat speelden ze een paar nummers van de laatste plaat; Death Magnetic. In totaal speelden ze daarvan vier nummers (Broken, Beat And Scarred, Cyanide, The Judas Kiss en The Day That Never Comes)

Natuurlijk mocht ook Master Of Puppets niet ontbreken en ook kwam Dyers Eve (ook van Justive) voorbij. Als 'toegift' speelden ze nog drie nummes; de cover Stone Cold Crazy, Phantom Lord van de allereerste plaat en Seek en Destroy.
Toen was een uurtje of 11 en tijd om te gaan.

Schor als wat gingen we via de bus/trein terug naar Utrecht waarna we nog een paar uurtjes in de kroeg hebben doorgebracht.
Om 4:30 was ik weer thuis en ben ik gaan slapen; Ik heb Metallica nog eens mogen zien :D

Volgende: Nederland vs. Duitsland 06-'09 Nederland vs. Duitsland
Volgende: Wâldrock II 06-'09 Wâldrock II

Reacties


Door Tweakers user gakkethijs, zondag 21 juni 2009 19:28

ik was er ook en ik vind het niet vreemd dat je vergeten bent Down te noemen tussen Lamb of God en Korn. Of het nou je smaak was of niet wat een drama. Zanger (wat je zang noemt) leek wel compleet van de kaart. Deze waren gelukkig snel weg.
Helaas was ik pas toen LoG begon en moet zeggen best strak, Korn heeft me echt wel positief verrast. Slipknot had ik ook nog niet eerder gehoord maar viel eerder beetje tegen niet vervelend maar niet zo hard en strak als ik verwacht had. En metallica was gewoon gaaf dit was de 2e keer dat ik mocht aanschouwen. Schor ben ik ook en ik was al om half 2 thuis langleven een taxibus

Door Tweakers user Seroo, zondag 21 juni 2009 19:42

Down was dus in jouw woorden "down" te noemen xD

Door Tweakers user Rhapsody, zondag 21 juni 2009 19:56

@Gakkethijs: Verrek ja, nu je het zegt...
Maar eerlijk gezegd staat me daar ook niet zoveel meer van bij. :P

Door Tweakers user Hoite, zondag 21 juni 2009 21:03

ik ga het allemaal (behalve metallica) volgend weekend zien @ graspop

Door Tweakers user Rhapsody, maandag 22 juni 2009 07:59

Veel plezier!! Graspop sla ik over. Metallica was nou net waarom ik er naartoe ging :P

Door Tweakers user EnzoMatrix, maandag 22 juni 2009 16:26

En dat nummer was toevallig Voodoo People?

Prodigy, dat is nou een groep welke ik wel live wil zien.

Door Tweakers user Rhapsody, maandag 22 juni 2009 16:50

Ja dat nummer bedoelde ik.

Door Tweakers user EnzoMatrix, maandag 22 juni 2009 17:05

Ik geloof dat die wel close zijn ook, pendulum en peepz van prodigy geloof dat er nog wel 1 of 2 mixen gemaakt zijn, kan me vaag zoiets herinneren

Door Tweakers user Poenzkie, dinsdag 23 juni 2009 15:39

Ik heb dit weekend op Novarock ook Slipknot en Metallica mogen aanschouwen. Allebei al eerder gezien. Goede shows. Gelukkig was dat niet het enige wat er speelde Limb Bizkit en Guano Apes waren egt tof. En dit weekend ook lekker naar Graspop.

Door Tweakers user Rhapsody, dinsdag 23 juni 2009 21:47

Ik zag een advertentie ja dat Guano Apes te zien zou zijn, die zou ik ook nog wel eens willen zien.

Reageren is niet meer mogelijk